This fabulous 20m x 3m lap pool, was created in place of an old 8m fiberglass pool, which sat in the central area of the new pool. The clients wanted a pool to swim in, and being on 5 acres, had the space to achieve this.

The existing rear terrace of the residence was extended to create a large entertaining area, that overlooked the pool. The end of the pool is framed by two large gates, which were the original property gates, and now are a fixed feature.

The pool structure, and the additional paved area around the pool, was concreted as one integral structure. It has a mosaic waterline tile, and the surrounds are finished in natural stone and the pool interior is finished in Quartzon.

The pool has a large capacity sand filter, and is chlorinated using a sensor dosing chlorine system, and cleaned by Jetvac.